Skip to content

Elina Merenmies

Ehdokkaat 2007

Elina Merenmies (1967) on piirtäjä ja taidemaalari. Hänen teoksensa ovat esittäviä, mutta niiden kuvaama todellisuus on sekoitus sisäisiä näkyjä ja monipolvisia tarinoita. Taiteilijana Merenmies liikkuu ekspressiivisen ilmaisun ja yksityiskohtaisen tarkkuuden laajassa välimaastossa.

Teokset

Galleria

Esittely

Elina Merenmies

Elina Merenmies (1967) on piirtäjä ja taidemaalari. Hänen teoksensa ovat esittäviä, mutta niiden kuvaama todellisuus on sekoitus sisäisiä näkyjä ja monipolvisia tarinoita. Taiteilijana Merenmies liikkuu ekspressiivisen ilmaisun ja yksityiskohtaisen tarkkuuden laajassa välimaastossa. Häntä kiinnostaa sekä taidehistoria että mennyt arki. Teosten henkilögalleria ja tarinat kertovat siitä, miten elämän kauneus löytyy Merenmiehelle epäsovinnaisista paikoista ja ilmiöistä.

Taiteilijaa kiinnostaa maalaaminen laajasti tulkittuna: hän on työskennellyt niin virtuaalimaalausten kuin perinteisemmän animaationkin kanssa. Aikaisemmin taiteilija on esiintynyt kokeellista musiikkia soittavassa yhtyeessä ja harjoittanut muutakin performanssitaidetta. Merenmiehen nykytekniikka on akryylin ja öljyvärin yhdistelmä, ja piirroksissa tai laveerauksissa muste Elina Merenmies on valmistunut Kuvataideakatemiasta, missä hän toimii nykyään opettajana. Hän on myös kansainvälisen Le Dernier Cri -ryhmän jäsen.

Merenmiehen taide on moni-ilmeistä: se vaihtelee hauskasta pelottavaan tai mustavalkoisesta sateenkaarimaiseen värikylläisyyteen. Sitä luonnehtii kompleksivisuus ja se haastaa katsojansa.

Teksti: Juha-Heikki Tihinen

KATSO MYÖS

Lisää taiteilijoita

Ehdokkaat

Lue lisää tämän vuoden ehdokkaista.

Palkitut

Katso kaikki palkitut taiteilijat.

Julkaisut

Tutustu vuosittaisiin katalogeihimme.