Skip to content

IC-98

Ehdokkaat 2014

Patrik Söderlundin ja Visa Suonpään muodostama IC 98 on selkeästi nykyajan taiteilijaryhmä. He liikkuvat yhteiskunnan monilla alueilla eivätkä näe taiteilijuutta yksilösuorituksena tai tietyn lajin erikoisosaamisena. IC 98 sekoittaa käsitetaiteen hyödyntämän kielen läpitunkevuuden julkiseen tilaan soluttautuvaan paikkasidonnaiseen taiteeseen ja ymmärtää yhteiskunnallisten rakenteiden fantasmaattisuuden yhteydet historiaan.

Esittely

Patrik Söderlund & Visa Suonpää

Patrik Söderlundin ja Visa Suonpään muodostama IC 98 on selkeästi nykyajan taiteilijaryhmä. He liikkuvat yhteiskunnan monilla alueilla eivätkä näe taiteilijuutta yksilösuorituksena tai tietyn lajin erikoisosaamisena.

Toisaalta Söderlundin ja Suonpään taide ammentaa varhaisen nykytaiteen keskeisistä menetelmistä, ja osoittaa niiden yhä toimivan käyttövoiman. IC 98 sekoittaa käsitetaiteen hyödyntämän kielen läpitunkevuuden julkiseen tilaan soluttautuvaan paikkasidonnaiseen taiteeseen ja ymmärtää yhteiskunnallisten rakenteiden fantasmaattisuuden yhteydet historiaan. Älyllisyydessään IC 98 edustaa poikkeuksellista taiteen tekemisen suuntausta Suomessa ja samalla muistuttaa taiteilijoiden akateemisesta taustasta.

IC 98:n viisitoistavuotisessa urassa hahmottuu jatkuvuuksien ohella selkeitä aiheiden muutoksia. Näyttäisi siltä, että ryhmä on siirtynyt julkisen tilan kontrollin analysoimisesta yhä enemmän ihmisen aikaansaaman ekokatastrofin käsittelyyn apokalypsilla otteella. Tulevaisuus näyttäytyy loisteliaissa piirrosanimaatioissa leimallisesti historian tuotteena ja luonto on syytä ymmärtää monimutkaisesti kaikkeen ihmistoimintaan ja erityisesti talouteen liittyväksi voimaksi.

Teksti: Hanna Johansson

KATSO MYÖS

Lisää Taiteilijoita

Ehdokkaat

Lue lisää tämän vuoden ehdokkaista.

Palkitut

Katso kaikki palkitut taiteilijat.

Julkaisut

Tutustu vuosittaisiin katalogeihimme.