Skip to content

Ars Fennica 30 vuotta

Suomen suurin kuvataidepalkinto ARS FENNICA täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Hanna ja Pertti Niemistön kuvataidesäätiö ARS FENNICA perustettiin 1990 edistämään suomalaista kuvataidetta ja avaamaan sille kansainvälisiä yhteyksiä.. Ensimmäinen palkinto jaettiin 1991. Juhlavuoden kunniaksi palkintosumma on korotettu 50 000 euroon. Ehdokasnäyttely järjestetään Hämeenlinnan taidemuseossa, mistä kaikki alkoi. Myös Henna ja Pertti Niemistön merkittävä nykytaiteen kokoelma, johon sisältyy lukuisia ARS FENNICA -ehdokkaiden teoksia, on talletettu perustajien kotikaupungin, Hämeenlinnan taidemuseoon.

30 vuotta Ars Fennicaa

Kolmenkymmenen vuoden aikana ehdokkaina on ollut 157 pohjoismaista, baltialaista ja Pietarin alueelta kotoisin olevaa taiteilijaa. Säätiö on myöntänyt 26 pääpalkintoa, 2 elämäntyöpalkintoa ja nuoren taiteilijan palkinnon.

Ensimmäiset Ars Fennica ehdokkaat 1991.

Juhlavuoden palkintoehdokkaat ovat Eija-Liisa Ahtila Suomesta, Anne-Karin Furunes Norjasta, Jesper Just Tanskasta, Viggo Wallensköld Suomesta ja Magnus Wallin Ruotsista. Ehdokkaat esitellään ARS FENNICA 2021 -näyttelyssä, joka järjestetään Hämeenlinnan taidemuseossa 15.10.2021 – 3.4.2022. Palkinnonsaaja julkistetaan 10.2.2022.

Selaa taiteilijoita

ARS FENNICA -SÄÄTIÖ

Säätiö jakaa Suomen merkittävimmän, 50000 euron kuvataidepalkinnon joka toinen vuosi. Palkinto myönnetään taiteilijalle tunnustuksena korkeatasoisesta ja persoonallisesta taiteellisesta työstä.

Ehdokkaat 2023

Tuoreimmat

Seuraa meitä

Ehdokkaat

Lue lisää tämän vuoden ehdokkaista.

Palkitut

Katso kaikki palkitut taiteilijat.

Julkaisut

Tutustu vuosittaisiin katalogeihimme.