Skip to content

- Ota yhteyttä -

ARS FENNICA kuvataideSÄÄTIÖ

Yhteystiedot

Henna ja Pertti Niemistön kuvataidesäätiö
ARS FENNICA sr
c/o Kulttuurituotanto Päivi Rajakari Oy
Veegankatu 4 as 4
06100 Porvoo

Asiamies

Ihmiset

Hallinto

Kari Niemistö

HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA

Ekonomi Kari Niemistö on merkittävä sijoittaja ja aktiivinen maa- ja metsätalouden harjoittaja. Hänellä on merkittäviä osuuksia muun muassa Raisiossa ja Stockmannissa, joissa hän on ollut mukana myös muutoin kuin sijoittajana; Stockmannissa hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana ja Raisiossa hallintoneuvoston ja nimitysvaliokunnan jäsenenä.

Kari Niemistö on Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö – ARS FENNICA sr:n puheenjohtaja ja Maire Taposen säätiön hallituksen jäsen. Hän on toiminut Suomen Aivosäätiön sr:n hallituksen jäsenenä sen perustamisesta vuonna 2009 vuoteen 2018.

LISÄÄ

Leena Niemistö

PALKINTOLAUTAKUNNAN PUHEENJOHTAJA

Leena Niemistö on lääketieteen tohtori ja hallintotieteiden kunniatohtori, hallitusammattilainen, startup-sijoittaja ja kulttuurivaikuttaja.

Leena Niemistö toimi Ortonissa fysiatrian erikoislääkärinä vuosina 1997–2004. Vuodesta 2003 hän oli helsinkiläisen lääkärikeskus Dextran toimitusjohtaja ja pääomistaja. Kun Pihlajalinna osti yhtiön osake-enemmistön vuoden 2012 lopulla, Leena Niemistö jatkoi vuoteen 2016 saakka Pihlajalinnan varatoimitusjohtaja ja tytäryhtiöksi muuttuneen Dextran toimitusjohtajana.

Leena Niemistö on sijoittajana mukana yli 40 startup-yrityksessä, joista neljässä hallituksen jäsenenä ja viidessä puheenjohtajana. Talouselämä-lehti arvioi hänet vuosina 2017 ja 2018 Suomen talouselämän toiseksi ja vuonna 2019 kolmanneksi merkittävimmäksi päättäjänaiseksi. Vuonna 2019 Leena Niemistö voitti myös Suomen Women’s Board Award -palkinnon.

Keskeisimpiä luottamustoimia

Nexstim Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, Stockmann Oyj:n, Pihlajalinna Oyj:n ja Suomen Messut Osuuskunnan hallituksen varapuheenjohtaja, Raisio Oyj:n, Yliopiston Apteekin, Nightingale Health Oyj:n, Maanpuolustuskurssiyhdistyksen ja Arvopaperimarkkinayhdistyksen hallituksen jäsen, Suomen Kansallisooppera ja -baletti sr:n hallituksen puheenjohtaja, Oopperan ja baletin tukisäätiö sr:n hallituksen puheenjohtaja, Partiosäätiö sr:n neuvottelukunnan puheenjohtaja, Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen valtuuskunnan puheenjohtaja, Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö Ars Fennica sr:n hallituksen varapuheenjohtaja ja palkintolautakunnan puheenjohtaja, Suomen Kulttuurirahasto sr:n hallintoneuvoston jäsen, Suomen Messusäätiö sr:n hallituksen varapuheenjohtaja, Suomen Lääketieteen säätiö sr:n neuvottelukunnan jäsen sekä Ortopedian ja Traumatologian tutkimussäätiö sr:n hallintoneuvoston jäsen.

Leena ja Kari Niemistön nykytaiteen kokoelma (Niemistö –kokoelma) on yksi maamme merkittävimmistä.

LISÄÄ

Heikki Bergholm

HALLITUKSEN JÄSEN

DI Heikki Bergholm on maamme johtavia talous- ja elinkeinoelämän asiantuntijoita.

Bergholm toimi 2002–2006 Suominen Yhtymä Oyj:n toimitusjohtajana ja teki tätä ennen pitkän uran Lassila & Tikanojassa, jossa hän toimi muun muassa talousjohtajana, tulosyksiköiden johdossa ja toimitusjohtajana 1998–2001. Lassila & Tikanojan hallituksessa hän on toiminut vuodesta 2008 ja puheenjohtajana vuodesta 2011. Hän on toiminut aikaisemmin myös muun muassa Componentan, Kemiran, Pohjola-Yhtymän, Solidiumin, Spondan ja Suomisen hallituksissa.

Keskeisiä luottamustoimia

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö – ARS FENNICA sr:n hallituksen jäsen vuodesta 2005. Lisäksi hallituksen jäsenenä Meripuolustussäätiössä ja Sydäntutkimussäätiössä. Säätiö Institutum Romanum Finlandiae valtuuskunnassa 2000–2015, puheenjohtaja ja hallituksen jäsen 2010–2015. Tehokkaan Tuotannon Tutkimussäätiön puheenjohtaja 2003-2016.

LISÄÄ

Maija Tanninen-Mattila

HALLITUKSEN JÄSEN

Maija Tanninen-Mattila on Helsingin taidemuseo HAM:in johtaja. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus kuvataiteesta, museoista ja yleisötyöstä.

Taidehistoriaa Helsingin yliopistossa ja museopedagogiaa Fulbright-stipendiaattina George Washingtonin yliopistossa opiskellut Tanninen-Mattila on johtanut monenlaisia kuvataidelaitoksia: Ateneumin taidemuseota vuosina 2006–2013 ja Helsingin Taidehallia vuosina 2001–2006.

Vuodesta 2013 hän on johtanut HAMia. Tähän tehtävään liittyen Tanninen-Mattila toimii myös Helsinki Biennaalin johtajana. Ensimmäinen Helsinki Biennaali järjestetään Vallisaaressa kesällä 2020.

LISÄÄ

Ihmiset

ASIAMIES

Päivi Rajakari

Säätiön Asiamies

Kulttuurituottaja Päivi Rajakari on työskennellyt 1990-luvun alusta lähtien kulttuurialan eri tehtävissä. Hän on toiminut muun muassa Helsingin Juhlaviikkojen kuvataidesihteerinä, Visuaalisten taiteiden New Yorkin työskentelykeskuksen asiamiehenä ja Näyttelyvaihtokeskus Framen koordinaattorina.

Vuonna 2008 perustettu oma yritys Kulttuurituotanto Päivi Rajakari Oy on järjestänyt näyttelyitä ja kansainvälisiä tapahtumia. Päivi Rajakari toimii tällä hetkellä Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö – Ars Fennica sr:n asiamiehenä.

LISÄÄ

Ehdokkaat

Lue lisää tämän vuoden ehdokkaista.

Palkitut

Katso kaikki palkitut taiteilijat.

Julkaisut

Tutustu vuosittaisiin katalogeihimme.