Skip to content

Johan Scott

ARS FENNICA 1992

Johan Scottin viime vuosina käsittelemänsä kuvalliset ongelmat ja niistä kasvaneet teokset osoittavat, että hänen panoksensa tämän hetken maalaustaiteeseen on todella omaperäinen. Hänellä on myös omintakeinen muodon ja välineen taju, josta esimerkkejä ovat hänen käyttämänsä maalauspohjat sekä alusmaalaustekniikkansa.

Teokset

Galleria

Asiantuntijalausunto

// Catherine Lampert

Jouduin harkitsemaan ratkaisuani pitkään käyden läpi kunkin ehdokkaan tuotantoa. Päätöksen teko ei ollut helppoa erityisestikään siksi, että monet maalariehdokkaista tekevät erityisen vahvaa työtä ja heidän ateljeissaan joutui mukaan seikkailuun, hyvinkin henkilökohtaisiin tutkimusretkiin. Myös kuvanveistäjät olivat varsin kiinnostavia.

ARS FENNICA -palkinnonsaajaksi valitsen Johan Scottin. Hänen viime vuosina käsittelemänsä kuvalliset ongelmat ja niistä kasvaneet teokset osoittavat, että hänen panoksensa tämän hetken maalaustaiteeseen on todella omaperäinen. Hänellä on myös omintakeinen muodon ja välineen taju, josta esimerkkejä ovat hänen käyttämänsä maalauspohjat, tapansa levittää väri pohjalle sekä alusmaalaustekniikkansa ja jonka herkkyydelle en ole missään nähnyt vertaa. Ehkä se on lähtöisin Suomen saaristomaisemasta. Palkinto toisi huomiota hänen työskentelylleen, joka ansaitsee tulla tunnetuksi muuallakin kuin Pohjoismaissa.

Catherine Lampert

Museon johtaja
Whitechapel Art Galleryn johtaja

Ehdokkaat

Lue lisää tämän vuoden ehdokkaista.

Palkitut

Katso kaikki palkitut taiteilijat.

Julkaisut

Tutustu vuosittaisiin katalogeihimme.